Erhverv

Vækst og ekspansion får WeldingDroid til at styrke teamet med ny CEO

"Det er et drømmejob at få lov at stå i spidsen for en virksomhed som WeldingDroid, der har så kolossalt et potentiale, som jeg og mine nye kolleger sammen kan konvertere til vækst både på hjemmemarkedet og i Europa og USA. Teknologien har så indlysende appel i industrien, fordi den både adresserer manglen på arbejdskraft, ønsket om hjemtagning af produktion og behovet for at skabe et sundere og mere bæredygtigt arbejdsmiljø for svejsere," siger Mikkel Falk, CEO i WeldingDroid.

Ledelsesteamet vokser i den succesfulde svejserobotvirksomhed WeldingDroid for at holde trit med virksomhedens intense udvikling. WeldingDroid har ansat den erfarne kommercielle profil Mikkel Falk som ny CEO. Stifter Kevin Christensen bliver CTO og kan fokusere fuldt ud på udviklingen af de 5 nye produkter, WeldingDroid vil præsentere inden for det kommende års tid.

Det, der startede for 2 år siden som en god ide i baghovedet på en smed, er nu blevet en international virksomhed med trofaste kunder og salg til industrien i Europa. WeldingDroid er i fuld gang med at realisere sin vækststrategi, og har nu håndplukket den erfarne leder Mikkel Falk til at stå i spidsen for missionen. Med en lederkarriere hos eksportvirksomheder i industrien som bl.a. SGM Light, Cavotec, Bucher Hydraulics og SH Group har Mikkel Falk et solidt fundament for at positionere den danske frontløber inden for robotsvejsning på verdensmarkedet. Før da havde han også en mere teknisk betonet karriere som maskinmester i Maersk Line.

Det er et drømmejob at få lov at stå i spidsen for en virksomhed som WeldingDroid, der har så kolossalt et potentiale, som jeg og mine nye kolleger sammen kan konvertere til vækst både på hjemmemarkedet og i Europa og USA. Teknologien har så indlysende appel i industrien, fordi den både adresserer manglen på arbejdskraft, ønsket om hjemtagning af produktion og behovet for at skabe et sundere og mere bæredygtigt arbejdsmiljø for svejsere, siger Mikkel Falk, CEO i WeldingDroid.

Erhvervsministeriet har netop udgivet en analyse, der viser, robotter er nøglen til vækst og sunde job. Det viser erfaringerne hos de 4 ud af 10 danske virksomheder, som har investeret i robotteknologi, siger erhvervsminister Simon Kollerup:

”Mange danske virksomheder har opdaget, hvordan man kan udnytte robotter til at give gevinst på både bundlinje og arbejdsmiljø. Men vi kan blive endnu bedre i Danmark. For realiteten er, at robotter kan være en god medspiller, som for eksempel kan tage det tunge læs, så vi passer bedre på vores medarbejdere.”

Stifter af WeldingDroid Kevin Christensen er særdeles tilfreds med at have fået styrket lederteamet i sin virksomhed, der nu tæller 8 medarbejdere, heriblandt en erfaren salgsprofil udstationeret i Frankrig og er i gang med at rekruttere flere profiler blandt andet i Tyskland.

Det er fantastisk at se det hele vokse, altimens vores første kunder nu ringer og vil have flere af vores maskiner, fordi de har erfaret, hvor stor en forskel de gør og hvordan de kan øge produktionsvolumen via automation. Man kan sige, at WeldingDroid nu er blevet en voksen virksomhed, og for mig personligt er det fantastisk at få frigjort tid til at færdigudvikle de nye produkter, vi har i støbeskeen, siger Kevin Christensen.

Seksdobler svejsetempoet

WeldingDroids revolutionerende opfindelser X1, WS og Purgemaster kan bruges til svejsning af rør og tanke. Det revolutionerende ved WeldingDroids løsning er, at den helt ændrer processen, når et rør eller en tank skal svejses. WeldingDroid skærer mere end 60 minutters arbejdstid af en typisk svejseopgave, så den kan klares på 10 minutter. Samtidig reduceres gasforbruget med 75 %. Svejsningen dokumenteres desuden via dataopsamling fra robottens software. Erfaringerne viser, at brugerne af den danske robotsvejseløsning vinder udbud og opgaver for næsen af deres konkurrenter, fordi de kan slå dem både på pris og leveringstid.

Bag sig har WeldingDroid et stærkt holdt af erfarne investorer i form af bl.a. robotikonet Thomas Visti.

Kommentarer