112

13 personer i Syd- og Sønderjylland anholdt i stor politiaktion mod hvidvask

Politiet slog til tidligt i morges, hvor 13 personer blev anholdt mistænkt for at hvidvaske penge. Arkivfoto.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i løbet af torsdagen anholdt 13 personer som del af en landsdækkende politiaktion mod hvidvask og muldyr.

13 personer blev anholdt, da Syd- og Sønderjyllands Politi i dag var en del af en landsdækkende politiaktion mod hvidvask. 

Målene for aktionen var såkaldte muldyr, der er mistænkt for at hvidvaske penge, der stammer fra organiseret kontaktbedrageri. 

Hvidvasken er sket ved, at de sigtede har overført penge eller har stillet deres bankkonto til rådighed for kriminelle bagmænd for dermed at sløre et pengespor. 

De hvidvaskede penge stammer fra bedrageri, hvor især ældre borgere er blevet kontaktet af gerningsmænd, der udgiver sig for at komme fra eksempelvis Nets, banken eller politiet, for at franarre ofrene personoplysninger eller penge.

Dagens aktion blev gennemført i samarbejde med National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) samt landets øvrige politikredse.

Anholdelser flere steder

Anholdelserne har fundet sted i Esbjerg, Haderslev, Vejen og Sønderborg kommuner.

11 af de anholdte er mænd i alderen mellem 18 og 47 år, mens to af de anholdte er kvinder på 24 og 58 år.

Der har ikke været grundlag for at fremstille nogen af de anholdte i grundlovsforhør. Personerne blev derfor løsladt efter endt afhøring, men sigtelserne er opretholdt. 

– Vi er meget tilfredse med dagens aktion. Vi har sendt et signal om, at det har konsekvenser at være muldyr og bistå med hvidvask af penge fra kriminel aktivitet, understreger politiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Kommentarer